My account

login

registration

   Advertising R▼


 » 
Arabic Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Malagasy Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Vietnamese
Arabic Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Malagasy Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Vietnamese

Definition and meaning of Vtm

Definition

definition of Wikipedia

   Advertizing ▼

Phrases

Wikipedia

vtm

                   
vtm
Vtm logo.jpg
Land Vlag van België België
Uitzendgroep VMMa
Programmadirecteur Jan Segers
Lancering 1 februari 1989
Omroepsoort Commerciële televisie
Genre Lifestyle
Adres vtm
Medialaan 1
1800 Vilvoorde
Ontvangen
Kabel Vlag van Vlaanderen Telenet
Vlag van Brussels Hoofdstedelijk Gewest Numericable
IPTV Vlag van België Belgacom TV
Satelliet Vlag van Vlaanderen TV Vlaanderen
Website
Lijsten van televisiekanalen
Portaal  Portaalicoon   Media

Televisiezender vtm (afkorting voor Vlaamse Televisie Maatschappij) is de grootste commerciële televisiezender van België. Hij zond voor het eerst uit op 1 februari 1989 en was daarmee het eerste commerciële televisiestation in Vlaanderen. De zender is in handen van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa).

Deze televisiezender is, zoals het kabeldecreet vereist, alleen te zien via de kabeldistributiemaatschappijen, waardoor hij geen etherfrequentie kan krijgen. Sinds maart 2006 is vtm ook op satelliet te bekijken in combinatie met een abonnement op TV Vlaanderen.[1]

Inhoud

  Geschiedenis

Het kabeldecreet is er gekomen door de volgehouden inspanning van Patrick Dewael, toenmalig Gemeenschapsminister voor Cultuur in de Vlaamse Executieve, die het vooral heel groots zag op gebied van cultuur.

Vtm kon er komen doordat televisiereclame mogelijk was, zowel voor de 'landelijke' commerciële televisie als voor de regionale televisiestations.

In het begin was het aandeelhouderschap verdeeld onder de schrijvende pers, en dan vooral de dagbladpers. Momenteel zijn slechts twee bedrijven eigenaar van de Vlaamse Media Maatschappij, namelijk De Persgroep (Het Laatste Nieuws, De Morgen, Het Parool, ...) en Roularta (Knack, Trends, Le Vif, ...).

Mike Verdrengh en Guido Depraetere, die hun sporen als presentator en producer verdiend hadden bij de openbare omroep, werkten een programma-aanbod uit dat dicht bij de wensen van de Vlaamse kijker aanleunde. De openbare omroep stond aan het einde van de jaren tachtig immers ver af van het publiek met belerende documentaires en cultuurprogramma's in primetime. Vtm kocht diverse populaire sterren van de BRT/VRT over, waaronder Walter Capiau, Carry Goossens (in 1993), Luc Appermont, Gaston en Leo, Bart Peeters (van 1995 tot 1999), Jacques Vermeire (van 1995 tot 2009), Stef Wauters, Rob Vanoudenhoven,...Ook op andere vlakken zorgden ze voor geduchte concurrentie. Zo begon vtm haar journaal om zeven uur 's avonds uit te zenden, terwijl het BRT-journaal in die jaren pas om half acht 's avonds begon. In 1991 zond vtm ook de eerste Vlaamse soapserie Familie uit, een succes waar de BRT pas in 1995 haar eigen antwoord op verzon: Thuis.

Hoewel er een aantal voorwaarden aan de licentie verbonden waren (mede om het reclamemonopolie te kunnen verdedigen, dat nodig geacht werd omdat de markt te klein zou zijn) wordt vtm veelal verweten aan de basis van de 'verkleutering' van de bevolking te liggen. Er wordt dan verwezen naar programma's als Rad van Fortuin, Blind Date, Wedden, dat..?, Walters Verjaardagshow, Bompa, Nonkel Jef enzovoort. Toch wist vtm ook televisieseries te maken die wel lovende kritieken kregen, zoals Moeder, waarom leven wij?, Ons geluk, De Raf en Ronny Show, De Kavijaks en Matroesjka's.

  Mercedes-Benz Sprinter van vtm-nieuws, Brussel, 2004

Op het eind van de jaren 90 was het marktaandeel van vtm flink gedaald, van 35% tot 20 à 25%, vooral door een vernieuwingsoperatie bij VRT TV1 (nu Eén).

In augustus 2003 kreeg VTM twee nieuwe programmadirecteurs: Jan Verheyen en Bert Geenen. Zij moesten het besmeurde imago van vtm oppoetsen en de zender fris en modern laten ogen. Grote verandering was de huisstijl van VTM: het logo van vtm met de 3 verticale strepen werd vervangen door een witte vtm met een kleurenachtergrond, de afkorting kreeg kleine letters in plaats van hoofdletters.

In januari 2005 nam Jan Verheyen reeds ontslag als programmadirecteur, naar eigen zeggen omdat zijn taak volbracht was.

In juni 2005 ontstond de nieuwe functie van algemeen directeur programmatie, van heel de VMMa, waarvoor Jan Seger de bevoegdheid kreeg. Hij was tot dan creatief directeur van het productiehuis Eyeworks, de huisleverancier van vtm. Bert Geenen bleef antennemanager voor vtm. Jan Segers kreeg de eindverantwoordelijkheid over alle televisieprogramma's, met uitzondering van de informatieprogramma's die onder de bevoegdheid van Eric Goens, de directeur Informatie, vielen.

In augustus 2006 stapte Bert Geenen op om programmadirecteur te worden van Talpa Service III, de holdingmaatschappij van onder meer 4FM. In 2006 startte vtm met een proefproject rond digitale televisie. De zender VTMzomer zond van 20 juni tot 22 september uit op Belgacom TV. Rond de kerstperiode van 2006 pakte vtm opnieuw uit met het digitale kanaal vtmkerst, ditmaal via Telenet Digital tv. Vtmkerst had ook een primeur: de kijkers konden er in première de Vlaamse fictiereeks "De Kavijaks" zien, één van de duurste series ooit gemaakt met onder andere Jan Decleir en zijn kinderen in de hoofdrollen. Er bestond in december grote commotie doordat deze serie eerst op de Nederlandse openbare omroep te zien was.

Verder had vtm digitale plannen rond een volwaardige nieuwszender, gepland voor het najaar van 2007. De werktitel van deze nieuwszender was "24/7". Echter, die zender liep vertraging op en is er nog steeds niet gekomen. In september 2007 lanceerde vtm een jeugdjournaal onder de naam Zoom. Hiervoor ontvangt de zender subsidies van de overheid.

  "Spacelink" satellietcommunicatievoertuig van vtm, 2001.

Eind december 2007 zette vtm haar omroepsters aan de deur. Zij pasten niet meer in de stijl van het vernieuwde vtm, dat toen nog moest komen. Anne De Baetzelier had al enkele weken voor het nieuws bekend werd gemaakt het omroepen vaarwel gezegd, Erika Van Tielen verhuisde naar Studio Brussel, Elke Vanelderen en Tess Goossens bleven bij vtm.

Op 29 februari 2008 werd vtm drastisch vernieuwd, met onder meer een nieuw logo en een nieuwe schrijfwijze van de merknaam (in kleine letters). Ook Het Nieuws werd in een nieuw kleedje gestoken. Programma's als Sara en Mijn Restaurant scoorden goed bij het publiek.

Intussen kreeg vtm het verwijt dat ze teveel reality produceerden, ten koste van fictieprojecten. Daarom werd besloten om een vijftal nieuwe series op te nemen: Jes, De Rodenburgs, Code 37, Dag en Nacht en Dope. De eerste vier series zijn in het seizoen 2009/2010 op het scherm verschenen, van Dope is alleen een pilootaflevering opgenomen, maar deze is nog niet op scherm verschenen.

  Huidige presentatoren

  Ex-presentatoren

  vtm-programma's

1rightarrow.png Zie Lijst van programma's van VMMa voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Huidige programma's (mei 2012)
Soap & Drama Comedy & Sitcom Reality & Show Nieuws & Actualiteit

Familie (seizoen 21)
Sara (herhaling)

De zonen van Van As

Comedy Toppers
De Kotmadam (herhaling)

De meesterbakker
Het Spreekuur
Werk aan de winkel

Cijfers Liegen Niet
Het Nieuws
Het Weer
Royalty
Telefacts
Telefacts 360
Telefacts Crime

  Worden verwacht

  Nieuw

  Keren terug

  Telenovelle

  Kerstparade

Vtm organiseert jaarlijks rond de kerstperiode een vtm-kerstparade in de Vlaamse provincies. Deze vertrekt telkens om 17.00 in het stadscentrum en in het verleden deed de parade onder andere Gent, Brugge, Blankenberge, Antwerpen, Ninove, Genk, Ieper en Sint-Truiden aan. De parade lokt jaarlijks veel kijkers mede doordat de vtm-gezichten deelnemen aan de parade. Ook zijn er praalwagens die volledig verlicht zijn en onder andere de thema's van Nijntje, TamTam, kabouter Plop en de grote praalwagen met de rendieren en de slee bevatten. In 2007 vond de parade voor het eerst ook in Nederland plaats op 22 december in Almere. De Nederlandse commerciële omroep SBS6 en de gemeente Almere tekenden voor de organisatie. De parade trok rond de 100.000 toeschouwers. In 2009 kwam de kerstparade naar Waregem en Leuven.

Jaar Datum Stad
2002 21 december Vlag van België Gent
december Vlag van België Roeselare
december Vlag van België Hasselt
28 december Vlag van België Antwerpen
2003 20 december Vlag van België Gent
21 december Vlag van België Roeselare
22 december Vlag van België Hasselt
27 december Vlag van België Antwerpen
2004 26 december Vlag van België Gent
27 december Vlag van België Genk
28 december Vlag van België Leuven
29 december Vlag van België Brugge
2005 26 december Vlag van België Blankenberge
27 december Vlag van België Gent
28 december Vlag van België Sint-Truiden
29 december Vlag van België Antwerpen
2006 26 december Vlag van België Blankenberge
27 december Vlag van België Lier
28 december Vlag van België Lommel
29 december Vlag van België Gent
2007 22 december Vlag van Nederland SBS6, Almere
26 december Vlag van België Ieper
27 december Vlag van België Ninove
28 december Vlag van België Antwerpen
29 december Vlag van België Sint-Truiden
2008 21 december Vlag van Nederland SBS6, Eindhoven
22 december Vlag van Nederland SBS6, Groningen
23 december Vlag van Nederland SBS6, Almere
27 december Vlag van België Blankenberge
28 december Vlag van België Genk
2009 21 december Vlag van Nederland SBS6, Sittard-Geleen
22 december Vlag van Nederland SBS6, Beverwijk
28 december Vlag van België Leuven
29 december Vlag van België Waregem
2010 21 december Vlag van Nederland SBS6, Enschede
27 december Vlag van België Tongeren
28 december Vlag van België Blankenberge
2011 27 december Vlag van België Sint-Niklaas
28 december Vlag van België Vilvoorde

  Externe links

Bronnen, noten en/of referenties
  1. VT4 en vtm ook op satelliet, TV-Visie.be, 10/08/08
   
               

   Advertizing ▼

 

All translations of Vtm


sensagent's content

  • definitions
  • synonyms
  • antonyms
  • encyclopedia

Webmaster Solution

Alexandria

A windows (pop-into) of information (full-content of Sensagent) triggered by double-clicking any word on your webpage. Give contextual explanation and translation from your sites !

Try here  or   get the code

SensagentBox

With a SensagentBox, visitors to your site can access reliable information on over 5 million pages provided by Sensagent.com. Choose the design that fits your site.

Business solution

Improve your site content

Add new content to your site from Sensagent by XML.

Crawl products or adds

Get XML access to reach the best products.

Index images and define metadata

Get XML access to fix the meaning of your metadata.


Please, email us to describe your idea.

WordGame

The English word games are:
○   Anagrams
○   Wildcard, crossword
○   Lettris
○   Boggle.

Lettris

Lettris is a curious tetris-clone game where all the bricks have the same square shape but different content. Each square carries a letter. To make squares disappear and save space for other squares you have to assemble English words (left, right, up, down) from the falling squares.

boggle

Boggle gives you 3 minutes to find as many words (3 letters or more) as you can in a grid of 16 letters. You can also try the grid of 16 letters. Letters must be adjacent and longer words score better. See if you can get into the grid Hall of Fame !

English dictionary
Main references

Most English definitions are provided by WordNet .
English thesaurus is mainly derived from The Integral Dictionary (TID).
English Encyclopedia is licensed by Wikipedia (GNU).

Copyrights

The wordgames anagrams, crossword, Lettris and Boggle are provided by Memodata.
The web service Alexandria is granted from Memodata for the Ebay search.
The SensagentBox are offered by sensAgent.

Translation

Change the target language to find translations.
Tips: browse the semantic fields (see From ideas to words) in two languages to learn more.

 

6093 online visitors

computed in 0.031s

I would like to report:
section :
a spelling or a grammatical mistake
an offensive content(racist, pornographic, injurious, etc.)
a copyright violation
an error
a missing statement
other
please precise: